Met hoeveel honden mogen we komen? Dit gaat in overleg. We willen bij de reservering graag weten met hoeveel honden jullie willen komen en wat het ras is van de honden. Immers, het moet wel passen en comfortabel zijn voor iedereen in De Bonte Hond maar ook voor de omgeving. We doen niet moeilijk over een hond meer of minder maar onbeperkt honden in De Bonte Hond kunnen we eenvoudigweg niet zomaar toestaan. De Bonte Hond mocht gebouwd worden mits er geen overlast (blaffen) zou zijn voor de omgeving / buurt. Graag willen we je vragen in te schatten hoe dit is voor jullie honden, voordat je gaat boeken.

Mogen de honden alleen in De Bonte Hond achterblijven? Dat mag wel, mits de honden dat aankunnen. Inmiddels weten we uit ervaring dat baasjes thuis gewend zijn de honden alleen te laten en dat dit dan probleemloos gaat, terwijl achterblijven in een vreemd huis, toch echt een andere ervaring is voor de hond. Daar kunnen de honden toch echt onrustig van worden en tegen alle verwachtingen van het baasje in, uitgebreid gaan joelen, blaffen en slopen. Wil je toch graag eens lekker een dag (deel) of avond weg, reserveer dan 1 van ons als hondenoppas voor je honden zodat je met een gerust hart kunt genieten.

Hoe is de omheining opgebouwd? De omheining bestaat uit deels een onderste deel schutting van 60 centimeter met daarop kenneldelen van 165 centimeter. Op de lage schuttingdelen en tegen de kenneldelen aan, staan lange takken en boomstammen (alles wordt uit het eigen terrein gerecycled) die het geheel bijna overal verhogen tot ruim 240 centimeter of hoger. Daarachter staan aan de kant van het pad, hele oude en hoge meidoorns die ook een zeer fors wortelgestel hebben. Met een schep is er nauwelijks doorheen te komen. Aan de lange kant staat achter de kenneldelen een liguster-achtige heg. Tussen de kenneldelen en de liguster staat ook nog 125 cm hoog gaas als extra bescherming. In ieder geval is het overal minimaal 215 centimeter hoog, ook de poort. De omheining is voorzien van veel ‘groen’. Op de bodem, aansluitend aan de onderkant van de omheining, ligt onder het maaiveld horizontaal, of 70 cm gaas (vastgemaakt aan de schutting) in de grond met bij het snuffelpad ook nog eens extra balkjes of een brede rand met zware tegels tegen het uitgraven. Blijf echter wel altijd zelf je honden in de gaten houden, jullie kennen ze het beste. Ondanks alle maatregelen die we hebben genomen, weet jezelf als geen ander in hoeverre jouw hond zonder toezicht kan. Er blijven altijd hele kleine kritische gaatjes voor de allerkleinste hondjes.

Eén van onze honden is mishandeld door kinderen en reageert daarom erg met onrust en blaffen op geluiden van kinderstemmen. Is boeken bij De Bonte Hond dan wel een goed idee? De Bonte Hond ligt niet afgelegen, wel rustig aan de rand van het dorp. Rondom De Bonte Hond zijn er zeker kindergeluiden. Mocht je hond hier echt last van hebben, dan is boeken op een andere locatie mogelijk fijner en rustiger voor jullie hond.

Zijn er regeltjes waar we ons aan moeten houden? Eigenlijk is rust voor ons de enige ‘regel’. We gaan ervan uit dat onze gasten oprecht rekening houden met hun omgeving qua geluidsoverlast. Oost Groningen is een rustige provincie en dat willen wij ook uitdragen in de verhuur van De Bonte Hond. Geluid draagt nou eenmaal ver en voordat je besluit om te gaan boeken, vinden we dit echt iets wat je zeker moet meenemen in je keuze. We willen graag dat je rekening houdt met :

  • Buiten telefoneren, doe dit zachtjes of telefoneer binnen.
  • Luidruchtig praten, met name in de avond buiten op het terras.
  • Radio en televisie gebruik wanneer de ramen en deuren open staan.
  • Voor 08.00 uur en na 22.00 uur niet blaffen. Zie verder de ‘HondenCode’.

Wij willen graag komen met onze hond maar hij valt in de zogenaamde categoriehoog-risico hond’. Is dat mogelijk? Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Het terrein van De Bonte Hond is hoog omheind, dus voor jullie hond een veilig terrein waarop ook hij eens lekker los kan (genieten).

We hebben kleine hondjes, is de omheining daar ook veilig genoeg voor? De Bonte Hond is vooral geschikt voor wat grotere honden en Windhonden zijn eigenlijk onze doelgroep. Maar elke hond is van harte welkom, ook kleine hondjes. Echter, we bespreken met mensen die willen boeken en die echt hele kleine hondjes hebben, zorgvuldige hoe het voor hun hondjes ook veilig is. We denken hierbij vooral aan bijvoorbeeld het aandoen van een rugzakje en iemand kwam al met de praktische oplossing van een pollepel in het tuigje over de breedte. Kijk ook even op deze pagina over hoe de omheining is opgebouwd.

Kun je makkelijk het terrein opkomen en parkeren en kan een bestelbus ook op het terrein komen? Ja je kunt goed op het terrein komen, de poort is breed genoeg, ook voor een bestelbus. Misschien moet je een paar keer steken. Er zit geen dwarslat aan de bovenkant van het hek, dus hoogte is nooit een probleem. Parkeren is op eigen terrein, zodanig dat de honden veilig in – en uit de auto kunnen. Lukt het niet om de bus naar tevredenheid op het terrein te parkeren, dan kan deze ook naast ons huis worden geparkeerd.

We komen met 2 auto’s, is dat een probleem? Er kunnen 2 auto’s op het terrein. Wordt het toch te krap met 2 auto’s, dan zullen we je een plek aanwijzen buiten het terrein van De Bonte Hond waar de 2e auto geparkeerd kan worden.

Mag er gerookt worden in het huisje? Nee, er mag niet gerookt worden in het huisje, wel op het terras.

Waar kunnen onze honden hun behoefte doen? De honden mogen op het terrein hun behoefte doen. De Bonte Hond maakt gebruik van een zogenaamde ‘verteerkuip‘, waardoor de hondenpoep biologisch wordt afgebroken. Ook is de ouderwetse vuilnisbak nog steeds beschikbaar. Vanzelfsprekend gaan we er wel van uit dat de hondenpoep steeds wordt weggeschept.

Buiten het terrein is het de bedoeling dat je poepzakjes gebruikt, zeker in de bebouwde kom. Poepzakjes zijn aanwezig in De Bonte Hond.

Mijn hond gaat nogal eens in vieze dingen rollen. Mag hij dan in het huisje onder de douche? Er is een buitendouche aanwezig, geschikt voor jullie maar natuurlijk ook voor de honden. Daar kunnen ze heerlijk met warm water worden gewassen. We gaan ervan uit dat de honden van de buitendouche gebruik maken en bij niet van de badkamer.

Ik las op de website van De Bonte Hond een overdekte plasplaats heeft, hoe moet ik dat zien? Direct vanuit de achterdeur is een klein deel van de tuin bereikbaar wat deels overdekt is. Zo kunnen de minder-regen minnende honden lekker droog plassen. De overdekte plasplaats, deze heet overigens ‘het recycle-pad’ is ongeveer 8m2 groot. Naar de achterkant van het huis is een deel wat niet overdekt maar wel geheel met gaas overspannen in verband met het lage dak aan die kant. De overdekte plasplaats moet wel dagelijks even gesproeid worden, er komt immers geen regen. Tuinslang hangt ernaast.

Onze honden liggen bij ons thuis op de bank. Mag dat ook in De Bonte Hond? Jazeker mag dat! Daar gaan we eigenlijk gewoon vanuit. Neem dan zelf wel even kleden mee, ook eventueel voor de 2 stoelen. De Bonte Hond heeft ook kleden voor de bank, deze zijn te huur.

Mag onze hond op de slaapkamer komen? Honden mogen op de slaapkamers. In de grote slaapkamer is ruimte voor een paar manden en kleden. In de kleine slaapkamer is een ligplek gecreëerd onder het hoge bed. Slapen honden in de slaapkamer, dan in verband met de hygiëne, eigen beddengoed meenemen. Er kan ook bij de honden in de woonkamer worden geslapen. Je slaapt dan of op de hondenbank, wat een volledig 1 persoons bed is, of er wordt een opklapbed geregeld. Dit laatste even op de reservering aangeven. Slaap je in de kamer, dan eigen beddengoed meenemen. Als jullie net aankomen in De Bonte Hond en de bedden zijn nog niet opgemaakt, let er dan a.u.b. even op dat de honden niet op de dekbedden springen die nog geen dekbedhoes hebben. Die pootjes zijn lastig uit de dekbedden te krijgen.

Mogen onze honden ’s nachts zonder toezicht los op het terrein verblijven? Nee dat raden wij ten zeerste af omdat er in de nacht best kleine dieren op het terrein kunnen lopen en er dan onvoldoende zicht is op wat dit met jullie honden doet. Ook is er dan geen zicht op langdurig graafwerk. Het terrein van De Bonte hond bestaat uit zandgrond dus dat vraagt altijd toezicht ondanks de genomen veiligheidsmaatregelen.

Wij eten altijd volledig biologisch en halen onze boodschappen altijd bij een zogenaamde Groene Winkel. Kunnen we dan ook gebruik maken van de boodschappenservice? Dat is mogelijk. We halen dan een door jullie opgegeven boodschappenpakket bij de Ekoplaza in Winschoten met dezelfde voorwaarden als bij het boodschappenpakket die we halen bij de plaatselijke Spar.

Wij hebben een drone. Mogen we daarvan gebruik maken op het terrein van De Bonte Hond? Nee dat mag niet. In bijna de gehele provincie Groningen geldt een drone-vlieg verbod. Het gebied in de omgeving van De Bonte Hond valt daar weliswaar net buiten, maar gezien de ligging van het vakantiehuis in relatie tot de privacy van de bewoners in de directe omgeving van De Bonte Hond, is het niet toegestaan gebruik te maken van een drone.

We willen met 6 mensen komen, is dat mogelijk? De Bonte Hond is in ieder geval geschikt voor 4 personen. Ben je met meer, dan is er een opklapbed beschikbaar en er kan ook op het hondenbed geslapen worden of op een luchtbed. Bij mooier weer is het ook mogelijk om een tentje mee te nemen. We bedoelen dan een bijzettentje. Heerlijk voor wat oudere kinderen bijvoorbeeld.

Verder is het ook nog een optie om via een andere verhuurder contact op te nemen. In dezelfde straat bevindt zich namelijk ook een klein vakantiehuis voor 2 personen, https://www.vakantiehuisje-westerwolde.nl/huisje-de-winsel. Leuk als ouders bijvoorbeeld mee gaan naar het mooie Westerwolde. In dit vakantiehuis zijn geen honden toegelaten.

Is er een laadpaal aanwezig voor een elektrische auto?

Nee er is geen laadpaal aanwezig op het terrein van De Bonte Hond. Bij de SPAR, 1.6 kilometer van De Bonte Hond vandaan, zijn wel 2 oplaadpalen.

Is bezoek welkom? Dagbezoekers zijn welkom, zie boekingsvoorwaarden.