Veel gestelde vragen:

Met hoeveel honden mogen we komen? Dit gaat in overleg. We willen bij de reservering graag weten met hoeveel honden jullie willen komen en wat het ras is van de honden. Immers, het moet wel passen en comfortabel zijn voor iedereen. Het ligt er dus ook aan met hoeveel mensen jullie komen. Bijvoorbeeld: Komen jullie met 4 personen, dan kunnen er in ieder geval 6 grote honden mee.

Hoe is de omheining opgebouwd? De omheining bestaat uit deels een onderste deel schutting van 60 centimeter met daarop kenneldelen van 165 centimeter. Op de lage schuttingdelen en tegen de kenneldelen aan, staan lange takken en boomstammen (alles wordt uit het eigen terrein gerecycled) die het geheel bijna overal verhogen tot ruim 240 centimeter of hoger. In ieder geval is het overal minimaal 215 centimeter hoog, ook de poort. De omheining is voorzien van veel ‘groen’. Op de bodem, aansluitend aan de onderkant van de omheining, ligt of 70 cm gaas in de grond of een brede rand met tegels tegen het uitgraven.

Zijn er regeltjes waar we ons aan moeten houden? We streven ernaar om zo weinig mogelijk regels te hanteren. Zo vinden wij bijvoorbeeld dat het aantal honden niet hoeft uit te maken in de mate van geluidsoverlast zoals zo vaak wordt gedacht. Daarom willen we ons daarin niet laten tegen houden voor wat betreft het aantal honden wat welkom is. We weten inmiddels uit ervaring dat onze gasten met ook een grote roedel, absoluut niet voor overlast zorgen. En dat vinden we geweldig!

We gaan er verder wel van uit dat onze gasten oprecht rekening houden met hun omgeving qua geluidsoverlast. Oost Groningen is een rustige provincie en dat willen wij ook uitdragen in de verhuur van De Bonte Hond. Geluid draagt nou eenmaal ver en voordat je besluit om te gaan boeken, vinden we dit echt iets wat je zeker moet meenemen in je keuze. We willen graag dat je rekening houdt met :

  • Buiten telefoneren, doe dit zachtjes of telefoneer binnen. We weten allemaal dat we nou eenmaal harder gaan praten tijdens het bellen, dus houd hier rekening mee.
  • Luidruchtig praten, met name in de avond buiten op het terras.
  • Radio en televisie gebruik wanneer de ramen en deuren open staan.

En voor de honden:

Voor 08.00 uur en na 22.00 uur niet blaffen. Zie verder de ‘HondenCode’.

Wij willen graag komen met onze hond maar hij valt in de zogenaamde categoriehoog-risico hond’. Is dat mogelijk? Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Het terrein van De Bonte Hond is hoog omheind, dus voor jullie hond een veilig terrein waarop ook hij eens lekker los kan (genieten).

Kun je makkelijk het terrein opkomen en parkeren en kan een bestelbus ook op het terrein komen? Ja je kunt makkelijk op het terrein komen, de poort is groot genoeg, ook voor een bestelbus. Parkeren is op eigen terrein, zodanig dat de honden veilig in – en uit de auto kunnen.

We komen met 2 auto’s, is dat een probleem? Er kunnen 2 auto’s op het terrein. Wordt het toch te krap met 2 auto’s, dan zullen we je een plek aanwijzen buiten het terrein van De Bonte Hond waar de 2e auto geparkeerd kan worden.

Waar kunnen onze honden hun behoefte doen? De honden mogen op het terrein hun behoefte doen. De Bonte Hond maakt gebruik van een zogenaamde ‘verteerkuip‘, waardoor de hondenpoep biologisch wordt afgebroken. Vanzelfsprekend gaan we er wel van uit dat de hondenpoep steeds wordt weggeschept.

Buiten het terrein is het de bedoeling dat je poepzakjes gebruikt, zeker in de bebouwde kom. Poepzakjes zijn aanwezig in De Bonte Hond.

Mijn hond gaat nogal eens in vieze dingen rollen. Mag hij dan in het huisje onder de douche? Er is een buitendouche aanwezig, geschikt voor jullie maar natuurlijk ook voor de honden. Daar kunnen ze heerlijk met warm water worden gewassen. We gaan ervan uit dat de honden van de buitendouche gebruik maken en bij niet van de badkamer.

Ik las op de website van De Bonte Hond een overdekte plasplaats heeft, hoe moet ik dat zien? Direct vanuit de achterdeur is een klein deel van de tuin bereikbaar wat deels overdekt is. Zo kunnen de minder-regen minnende honden lekker droog plassen. De overdekte plasplaats, deze heet overigens ‘het recycle-pad’ is ongeveer 8m2 groot. Naar de achterkant van het huis is een deel wat niet overdekt maar wel geheel met gaas overspannen in verband met het lage dak aan die kant. De overdekte plasplaats moet wel dagelijks even gesproeid worden, er komt immers geen regen. Tuinslang hangt ernaast.

Onze honden liggen bij ons thuis op de bank. Mag dat ook in De Bonte Hond? Jazeker mag dat! Daar gaan we eigenlijk gewoon vanuit. Neem dan zelf wel even kleden mee, ook eventueel voor de 2 stoelen. Bij nood beschikt De Bonte Hond ook over kleden.

Mag onze hond op de slaapkamer komen? Honden mogen op de slaapkamers. In de grote slaapkamer is ruimte voor een paar manden en kleden. In de kleine slaapkamer is een ligplek gecreëerd onder het hoge bed. Slapen honden in de slaapkamer, dan in verband met de hygiëne, eigen beddengoed meenemen. Er kan ook bij de honden in de woonkamer worden geslapen. Je slaapt dan of op de hondenbank, wat een volledig 1 persoons bed is, of er wordt een opklapbed geregeld. Dit laatste even op de reservering aangeven. Slaap je in de kamer, dan eigen beddengoed meenemen.

Wij eten altijd volledig biologisch en halen onze boodschappen altijd bij een zogenaamde Groene Winkel. Kunnen we dan ook gebruik maken van de boodschappenservice? Dat is mogelijk. We halen dan een door jullie opgegeven boodschappenpakket bij de Ekoplaza in Winschoten met dezelfde voorwaarden als bij het boodschappenpakket die we halen bij de plaatselijke Spar.

Wij hebben een drone. Mogen we daarvan gebruik maken op het terrein van De Bonte Hond? Nee dat mag niet. In bijna de gehele provincie Groningen geldt een drone-vlieg verbod. Het gebied in de omgeving van De Bonte Hond valt daar weliswaar net buiten, maar gezien de ligging van het vakantiehuis in relatie tot de privacy van de bewoners in de directe omgeving van De Bonte Hond, is het niet toegestaan gebruik te maken van een drone.

We willen met 6 mensen komen, is dat mogelijk? De Bonte Hond is in ieder geval geschikt voor 4 personen. Ben je met meer, dan is er een opklapbed beschikbaar en er kan ook op het hondenbed geslapen worden of op een luchtbed. Bij mooier weer is het ook mogelijk om een tentje mee te nemen. We bedoelen dan een bijzettentje. Heerlijk voor wat oudere kinderen bijvoorbeeld.

Verder is het ook nog een optie om via een andere verhuurder contact op te nemen. In dezelfde straat bevindt zich namelijk ook een klein vakantiehuis voor 2 personen, https://www.vakantiehuisje-westerwolde.nl/huisje-de-winsel. Leuk als ouders bijvoorbeeld mee gaan naar het mooie Westerwolde. In dit vakantiehuis zijn geen honden toegelaten.

Is er een laadpaal aanwezig voor een elektrische auto?

Nee er is geen laadpaal aanwezig op het terrein van De Bonte Hond. Bij de SPAR, 1.6 kilometer van De Bonte Hond vandaan, zijn wel 2 oplaadpalen.

Is bezoek welkom? Dagbezoekers zijn welkom, zie boekingsvoorwaarden.