1. Met hoeveel honden mogen we komen? Dit gaat in overleg. We willen bij de reservering graag weten met hoeveel honden jullie willen komen en wat het ras is van de honden. Immers, het moet wel passen en comfortabel zijn voor iedereen in De Bonte Hond maar ook voor de omgeving. We doen niet moeilijk over een hond meer of minder maar onbeperkt honden in De Bonte Hond kunnen we eenvoudigweg niet zomaar toestaan. De Bonte Hond mocht gebouwd worden mits er geen overlast (veelvuldig blaffen en joelen) zou zijn voor de omgeving / buurt. Graag willen we je vragen in te schatten hoe dit is voor jullie honden, voordat je gaat boeken.

2. Hoe is de omheining opgebouwd? De omheining bestaat uit deels een (volledig dicht) onderste deel schutting van 60 centimeter met daarop kenneldelen van 165 centimeter. Op de lage schuttingdelen en tegen de kenneldelen aan, staan lange takken en boomstammen (alles wordt uit het eigen terrein gerecycled) die het geheel bijna overal verhogen tot ruim 240 centimeter of hoger. Daarachter staan aan de kant van het pad, hele oude en hoge meidoorns die ook een zeer fors wortelgestel hebben met achter de omheining aan de kant van het pad, 200 cm. hoog gaas. Met een schep is er nauwelijks doorheen te komen. Aan de lange kant staat achter de kenneldelen een liguster-achtige heg. Tussen de kenneldelen en de liguster staat ook nog 125 cm hoog gaas als extra bescherming. In ieder geval is het overal minimaal 215 centimeter hoog, ook de poort. De omheining is voorzien van veel ‘groen’. Op de bodem, aansluitend aan de onderkant van de omheining, ligt onder het maaiveld horizontaal gaas van 70 cm, vastgemaakt aan de schutting. Bij het snuffelpad liggen er ook nog extra boomstammen om deze 70 cm nog te verbreden. Daar waar geen horizontaal gaas is ingegraven, ligt een brede rand met zware tegels tegen het uitgraven. Blijf echter wel altijd zelf je honden in de gaten houden, jullie kennen ze het beste. Ondanks alle maatregelen die we hebben genomen, weet jezelf als geen ander in hoeverre jouw hond zonder toezicht kan.

3. Mogen de honden alleen in De Bonte Hond achterblijven? Dat mag wel, mits de honden dat aankunnen en dan binnen in De Bonte Hond. Helaas weten we inmiddels uit ervaring dat baasjes thuis gewend zijn de honden alleen te laten en dat dit dan probleemloos gaat, terwijl achterblijven in een vreemd huis, toch echt een andere ervaring is voor de hond. Daar kunnen de honden toch echt onrustig van worden en tegen alle verwachtingen van het baasje in, uitgebreid gaan joelen, blaffen en slopen. Mochten jullie weggaan, dan graag even melding op de app en telefonisch bereikbaar zijn. De Bonte Hond staat niet ‘in the middle of nowhere’ en we hebben dus te maken met onze directe woonomgeving. Wil je toch graag eens lekker een dag (deel) of avond weg, reserveer dan 1 van ons als hondenoppas voor je honden zodat je met een gerust hart kunt genieten.

4. Onze honden zijn echte gravers, mag dat bij jullie? Vanzelfsprekend hebben we rekening gehouden met gravers. Echter ondanks dat honden mogen graven, bij voorkeur op de zandplaats, is het niet de bedoeling dat er op het hele grasveld kuilen en gaten ontstaan of dat er bij vertrek geen gras meer zichtbaar is. Ook voor de gasten na jullie moet het een fijne en veilige plek zijn. Voor de kleine hondjes ligt er onder het zand van de zandplaats, een laag beton. Kleine hondjes kunnen zich op die manier eigenlijk niet ondergraven. Vast aan de staande omheining hebben we 70 cm horizontaal gaas geplaatst, op sommige stukken nog met boomstammen erop om de 70 cm te verbreden, of een hele brede rand zware tegels om het uitgraven te helpen voorkomen. Wanneer de honden hebben gegraven, dan gelieve de kuilen zelf weer zorgvuldig dichtmaken en goed aanstampen. Er is hiervoor aarde, een kruiwagen, schep en een hark beschikbaar op het terrein van De Bonte Hond (in de liggende zwarte container achter het schuurtje). Is de aarde op, dan even aan de bel trekken, wij zorgen dan voor nieuwe aarde. Treffen we bij jullie vertrek nog gaten aan, dan wordt dit verrekend met de borg. Er zijn een aantal plekken waar niet gegraven mag worden. De eerste plek is op de bult bij de vijver. Er komt dan immers allemaal aarde in het water waar de kleine vijver niet tegen kan. De andere plekken zijn: langs de randen van de schuttingen en omheiningen. Het gaas wat ligt in de grond bij de schuttingen en omheiningen, is voor de veiligheid voor de honden, bij een onvoorzien moment. Er is genoeg ruimte voor ze over. Blijf altijd op je honden letten.

5. Wij willen graag een vakantie boeken zonder honden, kan dat? Nee dat is helaas niet mogelijk. De Bonte Hond is juist gebouwd voor mensen met honden. Wij willen het vakantiehuis dan ook alleen beschikbaar stellen voor onze doelgroep.

6. Hoe en wanneer wordt de borg verrekend? Als verhuurder kunnen wij (een deel van) de borg inhouden. Dat kan gebeuren indien het vakantiehuis en het bijbehorende terrein, niet wordt achtergelaten zoals verwacht mag worden. We gaan ervan uit dat we het vakantiehuis en het terrein bij jullie vertrek aantreffen zoals het bij jullie komst door ons aan jullie is aangeboden. Uitzonderingen op het terrein daargelaten, zoals bij ernstige regenval waardoor het terrein extreem drassig kan worden. Wij zullen dan in actie komen om z.s.m. haksel te regelen voor jullie. Merken jullie dat het terrein ernstig te lijden heeft onder het gedrag van jullie honden, contact ons even, dan kunnen we samen over een oplossing nadenken. Wij begrijpen namelijk heel goed dat honden flink uit hun dak willen gaan op het terrein. Het gedeelte van de borg wat wij als verhuurder inhouden, is bedoeld om schade te herstellen of extra gemaakte kosten te herstellen. De borg wordt uiterlijk 2 weken na jullie vertrek teruggestort. Kort na vertrek sturen we altijd een factuur met de gemaakt kosten tijden jullie verblijf.

7. Eén van onze honden is mishandeld door kinderen en reageert daarom erg met onrust en blaffen op geluiden van kinderstemmen. Is boeken bij De Bonte Hond dan wel een goed idee? De Bonte Hond ligt niet afgelegen, wel rustig aan de rand van het dorp. Rondom De Bonte Hond zijn er zeker kindergeluiden, vooral in de schoolvakanties. Mocht je hond hier echt last van hebben, dan is boeken op een andere locatie mogelijk fijner en rustiger voor jullie hond.

8. Zijn er regeltjes waar we ons aan moeten houden? Eigenlijk is ‘rust’ voor ons de enige ‘regel’. We gaan ervan uit dat onze gasten oprecht rekening houden met hun omgeving qua geluidsoverlast. Oost Groningen is een rustige provincie en dat willen wij ook uitdragen in de verhuur van De Bonte Hond. Geluid draagt nou eenmaal ver en voordat je besluit om te gaan boeken, vinden we dit echt iets wat je zeker moet meenemen in je keuze. We willen graag dat je rekening houdt met :

  • Buiten telefoneren, doe dit zachtjes of telefoneer binnen.
  • Luidruchtig praten, met name in de avond buiten op het terras.
  • Radio en televisie gebruik wanneer de ramen en deuren open staan.
  • Voor 08.00 uur en na 22.00 uur niet blaffen. Zie verder de ‘HondenCode’.

Verder is bij het kopje ‘graven’ al aangegeven dat er enkele restricties zijn bij plekken waar honden mogen graven.

9. Wij willen graag komen met onze hond maar hij valt in de zogenaamde categoriehoog-risico hond’. Is dat mogelijk? Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Het terrein van De Bonte Hond is hoog omheind, dus voor jullie hond een veilig terrein waarop ook hij eens lekker los kan (genieten).

10. We hebben kleine hondjes, is de omheining daar ook veilig genoeg voor? Elke hond is van harte welkom, ook kleine hondjes. Echter, we bespreken met mensen die willen boeken en die echt hele kleine hondjes hebben, zorgvuldige hoe het voor hun hondjes ook veilig is. We denken hierbij vooral aan bijvoorbeeld het aandoen van een rugzakje en iemand kwam al met de praktische oplossing van een pollepel in het tuigje over de breedte. Kijk ook even op deze pagina over hoe de omheining is opgebouwd.

11. Kun je makkelijk het terrein opkomen en parkeren en kan een bestelbus ook op het terrein komen? Ja je kunt goed op het terrein komen, de poort is breed genoeg, Voor een bestelbus vergt in inrijden mogelijk wat stuurvaardigheid. Misschien moet je een paar keer steken. Er zit geen dwarslat aan de bovenkant van het hek, dus hoogte is nooit een probleem. Parkeren is op eigen terrein, zodanig dat de honden veilig in – en uit de auto kunnen. Lukt het niet om de bus naar tevredenheid op het terrein te parkeren, dan kan deze ook naast ons huis worden geparkeerd. We zijn ook altijd bereid de bus voor je op het terrein te parkeren.

12. We komen met 2 auto’s, is dat een probleem? Er kunnen 2 auto’s op het terrein. Wordt het toch te krap met 2 auto’s, dan zullen we je een plek aanwijzen buiten het terrein van De Bonte Hond waar de 2e auto geparkeerd kan worden.

13. Mag er gerookt worden in het huisje? Nee, er mag niet gerookt worden in het huisje, wel op het terras.

14. Waar kunnen onze honden hun behoefte doen?

Op het terrein van De Bonte Hond: De honden mogen op het terrein hun behoefte doen. Er is een poepemmer met een stevige zak erin, waarin poep met of zonder poepzakjes ingedaan kan worden. Vanzelfsprekend gaan we er wel van uit dat de hondenpoep steeds wordt weggeschept. Er zijn verschillende soorten (schone) poepschepjes.

Zodra het blad van de bomen valt, vragen we wel ‘Herfsthulp’ aan onze gasten. We verzoeken jullie regelmatig het blad weg te harken, zodat hondenpoep zichtbaar blijft op het gras en weggeschept kan worden zonder dat de honden of jullie erdoor heen lopen en mee naar binnen nemen in De Bonte Hond. Wil je dit niet, of kun je dit niet, geef het even aan, dan komen wij om de dag even harken.

Buiten het terrein van De Bonte Hond: Het pad waaraan De Bonte Hond is gelegen, is ons eigen terrein. We verzoeken daar poep op te ruimen. Ook verder buiten het terrein is het de bedoeling dat je poepzakjes gebruikt, zeker in de bebouwde kom. Poepzakjes zijn aanwezig in De Bonte Hond.

15. Ik las op de website van De Bonte Hond een overdekte plasplaats heeft, hoe moet ik dat zien? Direct vanuit de achterdeur is een klein deel van de tuin bereikbaar wat deels overdekt is. Zo kunnen de minder-regen minnende honden lekker droog plassen. De overdekte plasplaats is ongeveer 8m2 groot. Naar de achterkant van het huis is een deel wat niet overdekt maar wel geheel met gaas overspannen in verband met het lage dak aan die kant. De overdekte plasplaats moet bij dagelijks gebruik wel dagelijks even gesproeid worden, er komt immers geen regen. Tuinslang hangt ernaast. Er staat een poort aan het einde van de overdekte plasplaats, waardoor deze afgesloten kan worden van de rest van het terrein.

16. Onze honden liggen bij ons thuis op de bank. Mag dat ook in De Bonte Hond? Jazeker mag dat! Daar gaan we eigenlijk gewoon vanuit. Op de hondenbank ligt al een heerlijke schone deken die na elk verblijf wordt gewassen. Gaan de honden ook op de mensenbank, neem dan zelf wel even kleden mee, ook eventueel voor de 2 stoelen. De Bonte Hond heeft ook kleden voor de bank, deze zijn te huur (€ 5,00 per huurperiode)

17. Mag onze hond op de slaapkamer komen? Honden mogen op de slaapkamers. In de grote slaapkamer is ruimte voor een paar manden en kleden. In de kleine slaapkamer is een ligplek gecreëerd onder het hoge bed. Er kan ook bij de honden in de woonkamer worden geslapen. Je slaapt dan of op de hondenbank, wat een volledig 1 persoons bed is, of er wordt een opklapbed geregeld. Dit laatste even op de reservering aangeven. Slaap je in de kamer, geef dit dan aan bij de reservering, er is dan een mogelijkheid om er een extra dekbed met kussen en bedlinnen bij te huren. Als jullie net aankomen in De Bonte Hond en de bedden zijn nog niet opgemaakt, let er dan a.u.b. even op dat de honden niet op de dekbedden springen die nog geen dekbedhoes hebben. Die pootjes zijn lastig uit de dekbedden te krijgen.

18. Mogen onze honden ’s nachts zonder toezicht los op het terrein verblijven? Nee dat mag niet omdat er dan geen toezicht is en er in de nacht kleine dieren op het terrein kunnen lopen en er dan onvoldoende zicht is op wat dit met jullie honden doet. Ook is er dan geen zicht op (langdurig) graafwerk. Het terrein van De Bonte hond bestaat uit zandgrond dus dat vraagt altijd toezicht ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen.

19. Wij eten altijd volledig biologisch en halen onze boodschappen altijd bij een zogenaamde Groene Winkel. Kunnen we dan ook gebruik maken van de boodschappenservice? Dat is mogelijk. We halen dan een door jullie opgegeven boodschappenpakket bij de Ekoplaza in Winschoten met dezelfde voorwaarden als bij het boodschappenpakket die we halen bij de plaatselijke Spar.

20. Wij hebben een drone. Mogen we daarvan gebruik maken op het terrein van De Bonte Hond? Nee dat mag niet. In bijna de gehele provincie Groningen geldt een drone-vlieg verbod. Het gebied in de omgeving van De Bonte Hond valt daar weliswaar net buiten, maar gezien de ligging van het vakantiehuis in relatie tot de privacy van de bewoners in de directe omgeving van De Bonte Hond, is het niet toegestaan gebruik te maken van een drone.

21. We willen met 6 mensen komen, is dat mogelijk? De Bonte Hond is in ieder geval geschikt voor 4 personen. Ben je met meer, dan is er een opklapbed beschikbaar en er kan ook op het hondenbed geslapen worden of op een luchtbed. Bij mooier weer is het ook mogelijk om een tentje mee te nemen. We bedoelen dan een bijzettentje. Heerlijk voor wat oudere kinderen bijvoorbeeld.

22. Is er een laadpaal aanwezig voor een elektrische auto?

Nee er is geen laadpaal aanwezig op het terrein van De Bonte Hond. Bij de SPAR, 1.6 kilometer van De Bonte Hond vandaan, zijn wel 2 oplaadpalen.

Is bezoek welkom? Dagbezoekers zijn welkom, zie boekingsvoorwaarden.