Informatie en foto’s Bonte Hond

Op deze pagina tref je in de eerste instantie informatie aan in relatie tot de honden. Aansluitend foto’s van de diverse ruimtes in De Bonte Hond met daarbij een overzicht om aan te klikken per ruimte, van wat je er kunt vinden. 


Wat kun je vinden in het vakantiehuis voor de honden. 

Voor groter beeld, klik op de foto’s. 
Wat kun je vinden buiten op het terrein voor de honden:


Maatregelen voor de veiligheidMaterialen voor de honden in het schuurtje


Een kleine vijver

Op het terrein is een kleine vijver. Deze wordt bij elke ‘wissel’ met de hand schoongemaakt van draadalg. Vanzelfsprekend gebruiken wij in de vijver geen bestrijdingsmiddelen. Ook wordt het vijvertje 2x per jaar gecontroleerd op watergezondheid. 

De kleine pootje-baai vijver met waterstroompje is voor alle honden een leuk en soms ook spannend plekje.


Durft je hond er niet in, dan lukt er uit drinken misschien wel. En is je hond flink nat geworden door de ‘frisse duik?’ In de hondenkast liggen meer dan genoeg handdoeken om te gebruiken. 


Heel veel ontdekplekjes 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Sjaan-doorloopje-DBH-september-2022-485x1024.jpg

Her en der zijn op het terrein leuke ‘doorloopjes’.


Uitdagend omheind terrein waar heerlijk gespeeld kan worden.


Ruimte genoeg om lekker te kunnen scharrelen, schuilen, verstoppen, rennen, graven, snuffelen, ontdekken, liggen, luieren en pootje baden.


Er is veel verschillend materiaal voor onder de pootjes. Gras, boomschors, houtsnippers, dennenappels, mos, boomstammen, takken en hout op de grond, verschillende soorten tegels, aarde, zand, 2 soorten kunstgras op een verhoging en natuurlijk water.


Op houtsnippers kun je ook best eens even lekker gaan liggen, waarom niet? 


Er is stevig knaagmateriaal.


Als hondengast kun je ontspannen uitrusten en zonnebaden op het ruime terras als je moe bent geworden van het spelen.


Er zijn veel plekjes en hoekjes in de uitdagende snuffeltuin met verschillend materiaal om op te lopen en te voelen. Overheerlijke veilig opgeborgen geurtjes, van paardenhaar, tot schoenen, gedroogde schapenpoep en gebruikte touwen.


In het schuurtje staan 2 ligbedden van 90 bij 200 cm met een lekker matrasje. Kleden voor erop, vind je in het schuurtje.


Autobanden om lekker mee te slepen voor de sterke en stoere jongens en meiden.


De zandplaats om te graven, te spelen en vooral vreselijk vies te worden. Onder de zandplaats, die zich centraal op het terrein bevindt, ligt een betonplaat ter bescherming van de kleine hondjes. 


Durf je er niet op, dan kun je eronder door. 


Een hoge klimhaspel voor de durfals.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Overal-op--1024x1024.jpg

En Querido laat nog een aantal leuke mogelijkheden zien hoe je je als hond kunt vermaken. 


Schuurtje

Bij de parkeerplaats is het schuurtje. Wat vind je daar?

In het schuurtje:

 • Aantal verstelbare voerstandaards.
 • Manden die gratis te reserveren zijn. Vooraf maar ook tijdens het verblijf, voor binnen en/of buiten. Ze dienen wel schoon te worden achtergelaten. 
 • Diverse maten benches. Deze dienen schoon te worden achtergelaten. 
 • De 2 hondenopklapbedden voor buiten. Graag wel een kleed of deken erover zodat de matrassen schoon kunnen blijven.

   


 • Kleden en oude stoelkussens. Al het ligmateriaal wat in het schuurtje staat, is voor gebruik buiten.
 • Wasbak met koud water en een emmer.
 • Droogrek en huishoudtrap.
 • Wasmachine en droger (te huur).

Achter het schuurtje:

 • Aarde in een container, een kruiwagen, hark ed. om gaten op te vullen van het graven. De gaten na het vullen aub goed aan stampen. 
 • Bezem en bladhark.
 • De poepemmer, diverse poepscheppen en borstels om schoon te maken.
 • Een wasplaats met koud water.

Geen zin om te wandelen en toch even wat anders? Jullie zijn van harte welkom in de aangrenzende snuffeltuin.


In overleg en op afspraak tijdens het verblijf, kun je via de kleine poort naar de aangrenzende snuffel-rentuin, voor 850 m2 extra plezier met weer nieuwe geurtjes en ruimte. Deze aangrenzende tuin is niet ‘hele kleine hondjes proof’, dus die liever aan de lijn of een rugzakje om als ze ontsnappingsgevoelig zijn. We vinden het fijn om eerst even met elkaar zonder de honden, even de tuin door te lopen zodat je kunt bekijken of deze tuin veilig genoeg is voor jouw honden.

Ze weten het al; ‘we mogen heerlijk even naar de aangrenzende snuffeltuin.’


Wat kun je vinden in en om het vakantiehuis voor de baasjes?


Vakantiehuis De Bonte Hond ligt in Oost Groningen in het rustige dorpje Blijham en heeft een beschutte ligging door de (fruit)bomen die er op het terrein staan. Er is altijd ergens zon en er is altijd voldoende schaduw. Het vakantiehuis is ingericht voor 4 personen. Een 5e en eventueel een 6e persoon kan verblijven in overleg, zie hiervoor de Boekingsvoorwaarden van Vakantiehuis De Bonte Hond


Onderstaand tref je de verschillende ruimtes aan in De Bonte Hond. Klik op het woord van de betreffende ruimte en je treft het inventaris aan.


Hal

Er is een ruime hal met voldoende ruimte voor riemen, tuigen, schoenen, jassen, laarzen ed. In de hal bevindt zich ook de hondenkast. Vanaf de parkeerplaats is de hal bereikbaar via een tegel-rolstoelvriendelijk pad.  


Portaal

Via de hal of via de openslaande deuren op het terras kom je in het portaal. Er bevindt zich een ruime diepe kast met een slot erop, zodat deze is af te sluiten voor de hele handige honden.


Eethoek

De eethoek grenst aan de keuken en is ruim van opzet. Op de fijne stoelen kun je lekker natafelen. 


Keuken

De compleet uitgeruste open keuken bevat alles om goed te kunnen koken en gezellig te genieten met elkaar.


Woonkamer

De comfortabele woonkamer kijkt uit over de tuin met een grote diversiteit aan bomen en de vijver. De heerlijke Hondenbank is inmiddels beroemd. Niet raar natuurlijk want het heeft de beste matras van het huis. 


Grote Slaapkamer

De grote slaapkamer heeft 2 matrassen van elk 90 centimeter met 2 aparte elektrisch verstelbare lattenbodems. Bij de reservering kun je aangeven of je onder twee 1-persoonsdekkebedden wilt slapen of onder één 2-persoonsdekbed. Deze slaapkamer is verbonden met de en suite badkamer.


Badkamer

De badkamer is ruim, heeft 2 wastafels, is volledig rolstoelgeschikt en grenst aan de grote slaapkamer.


Cosy slaapkamer

De (kleine) cosy slaapkamer heeft 2 aparte 1 persoonsbedden van elk 90 cm breed. Bij het lage bed kan handmatig de hoofdsteun omhoog worden gebracht. De bedden zijn altijd via ons voorzien van hoeslakens. Dit  in verband met de constructie van de beide bedden. 


Terras

Het terras is deels overdekt en heeft een tafel en 4 stoelen en 2 parasols. Het terras is met een laag hekje af te sluiten voor kleine hondjes. 


Plattegrond binnen:

Plattegrond binnen


Het buitenterrein van De Bonte Hond

 • Een eigen parkeergelegenheid op het terrein. Een 2e auto past erachter of naast. Is dit toch te krap, dan wijzen we je een plek buiten het terrein van De Bonte Hond waar 1 auto geparkeerd kan worden.
 • Diverse zitjes verspreid op het terrein van De Bonte Hond.
 • De Bonte Broodmand aan de schutting, waarin uiterlijk 08.00 uur en in het weekend om 08.30 uur, verse broodjes kunnen worden afgeleverd. In De Bonte Broodmand vind je ook De Bonte Hond Hap wanneer je die hebt gereserveerd..


Hulphond / contacthond? Rolstoel? De Bonte Hond is rolstoelvriendelijk.

In ons wensenlijstje stond dat we ook iets wilden doen voor hulphonden. Immers, zij zijn immers 24/7 aan het werk. Het veilig hoog omheinde terrein van De Bonte Hond, zorgt ervoor dat jouw hulphond echt lekker kan ontspannen en op het gemakje lekker kan rond keutelen.

Niet alle hulphonden hebben een baasje die afhankelijk is van een rolstoel. Toch hebben we besloten om De Bonte Hond rolstoelvriendelijk te maken. We vinden het fijn om van te voren te weten of je met een rolstoel komt. We zorgen dan dat het vakantiehuis in overleg met jou, hierop is aangepast. Voor een verblijf met een rolstoel, hebben we diverse hulpmiddelen beschikbaar. Vooral de badkamer is rolstoelvriendelijk gemaakt en deze is en-suite gebouwd aan de grote slaapkamer. Specifieke wensen maken we graag bespreekbaar. 


Maaltijdservice bij rolstoelgebruik.

Ben je rolstoelafhankelijk, wordt er niet voor je gekookt en is koken in een gewone keuken niet doenbaar voor je? We bieden hiervoor een maaltijdservice aan. Elke avond bezorgen we in De Bonte Hond, op een met elkaar overeengekomen tijd, de warme maaltijd. Je eet met de pot mee, tenzij je natuurlijk een dieet volgt. De kok is gewend vegetarisch / veganistisch te koken. We spreken dit met je door, indien je behoefte hebt om bij ons te boeken. Je kunt dan voor jezelf de afweging maken of de maaltijdservice aansluit bij je wensen.


Overige service voor bij elke boeking

Op de pagina ‘Beschikbaarheid, reserveren en services’ vind je een volledig overzicht met betrekking tot de  onderstaande services. De kosten zijn hierbij ook aangegeven. 

Boodschappenservice:

Voor je aankomst kun je gebruik maken van de boodschappenservice. We zorgen dan dat bij aankomst in De Bonte Hond, de door jullie opgegeven boodschappen klaar staan in het huisje. De boodschappen worden gedaan bij de plaatselijke supermarkt ‘De Spar‘.

Broodjesservice:

Je hoeft alleen maar De Bonte Hond uit te lopen om de verse broodjes uit De Bonte Broodmand te halen die in de schutting is verwerkt. Indien je dit aangeeft bij de opties, krijg je ongeveer 2 weken voor je aankomst, de broodjeslijst waarop de keuzes voor de broodjes kunnen worden aangeven.

Bonte Hond Hap:

Voor op dag van aankomst kun je van te voren De Bonte Hond Hap reserveren, Nasi, Pasta of Stamppot. Op veler verzoek koken we ook op andere dagen. Dit aub even overleggen.


Verder bieden we aan:

 • Handdoekenpakket
 • Bedlinnenpakket. Neem je je eigen bedlinnen mee? Denk er dan even aan om ook 2 slopen mee te nemen omdat bij elk bed 2 (verschillende) kussens horen.
 • Hondendekbedden met hoes en zacht kleedje
 • Groot hondenkleed voor op de mensenbank
 • Grote hondenbuggy, ook te gebruiken als fietskar
 • Fietsenverhuur
 • Wasmachine- en drogerverhuur
 • Oppasservice voor de honden
 • Hondenvoer bestel service

Bezoek ook de pagina Veel gestelde vragen‘.