Jullie boeking in vakantiehuis De Bonte Hond, helpt de honden in Spanje!

Vakantiehuis De Bonte Hond draagt de Spaanse zwerf en jachthonden een warm hart toe. Zij lijden dikwijls een vreselijk ellendig bestaan en leven bijna altijd onder barbaarse omstandigheden. Als ze niet meer bruikbaar zijn, eindigt hun leven vaak op een afschuwelijke manier.

In Spanje heeft de overheid geen belangstelling in het welzijn van werkdieren zoals de jachthonden. Deze honden worden daar volop ingezet. Vervolgens belanden veel van deze jachthonden in de zogenaamde “perreras”, asielen waar honden veelal geëuthanaseerd worden. Omdat  door veel shelters en ‘opvangen’  alle zeilen worden bijgezet, kunnen veel honden worden gered. Met grote betrokkenheid van vrijwilligers wordt enorm hard gewerkt om deze honden een kans op een beter leven te bieden. Al met al is het vanzelfsprekend dat de opvang van deze honden veel geld kost.

Wat doen we als Bonte Hond?

1. Donatie per boekingsperiode.

De Bonte Hond wil graag een steentje bijdragen door een deel van het geld van jullie boeking af te dragen aan 1 van de onderstaande buitenlandse shelters.

2.  De Bonte Hond ter beschikking stellen bij veilingen voor shelters.

De Bonte Hond doet minimaal 1 maal per jaar mee aan een veiling voor een buitenlandse opvang. Er kan dan worden geboden voor een periode verblijf in De Bonte Hond en de opbrengst van dit bod gaat geheel naar de shelter waarvoor de veiling wordt georganiseerd.

  • In juli 2021 hebben we meegedaan voor PAWS, Animal Rescue Ierland en in december 2021 ontvangen we de gasten die op dat weekend het hoogst hebben geboden. 
  • In november 2021 doen we mee met de veiling voor 112 Carlota Galgos en het weekend zal dan zijn voor juni 2022. 
  • In februari 2022 hebben we meegedaan aan de veiling voor Baasgalgo en we stellen de midweek van maandag 23 januari t’/m vrijdag 27 januari beschikbaar hiervoor.

3. Maandelijks donatie vanuit De Bonte Hond aan 112 Carlota Galgos

Behalve de donaties die De Bonte Hond doet naar aanleiding van elke verblijf, ondersteunt De Bonte Hond elke maand  1 hond (voorlopig is dat Taysa) van 112 Carlotagalgos met een kwart Lifeline parent.


Hoe werkt het nou eigenlijk met die donaties? 

Jullie als gast kiezen de shelter(s) van jullie voorkeur uit voor onze donatie(s).

Van elke boekingsperiode, ook van de budgetweken, wordt een bedrag van maximaal € 30,= beschikbaar gesteld om 1 of meerdere van de onderstaande buitenlandse opvang(en) of shelter(s) te ondersteunen. Bij een midweek of weekend is dit € 15,= per boeking. Als je reserveert in De Bonte Hond, kun je dit op het reserveringsformulier aangeven. Dan weten wij waar jullie willen dat jullie geld van de boeking naar toe zal gaan. De buitenlandse opvang of shelter zal zelf kiezen waar het geld voor gebruikt gaat worden.

Nadat je in Vakantiehuis De Bonte Hond bent verbleven, zullen wij het geld aan de door jullie uitgekozen hondenondersteuning(en) overmaken. Dit gebeurt 1 keer per maand. Er wordt 1 keer per maand een foto van de donatie(s) op Facebook geplaatst. De periode dat jullie in De Bonte Hond verbleven, staat daarbij (anoniem) vermeld.


De onderstaande rescue organisaties wil De Bonte Hond graag ondersteunen:

Baasgalgo:

Baasgalgo is een kleine shelter met een enorme betrokkenheid voor de door hun opgevangen honden. Zij zetten zich met hart en ziel in om misbruik van honden tegen te gaan en honden die in de steek zijn gelaten, te beschermen. Deze worden vaak gered uit vreselijke omstandigheden. Binnen de muren van de shelter zijn ze weer veilig. Ze krijgen zorg, liefde en warmte om bij te komen waardoor ze zoveel mogelijk kunnen herstellen van alles wat ze hebben meegemaakt.

De drijvende kracht achter Baasgalgo is een hecht team vrijwilligers. Windhonden, maar ook alle andere honden die ‘aankloppen voor hulp’, worden liefdevol opgenomen. Vanaf het eerste contact horen zij bij de familie “Baas”. Vervolgens worden deze geadopteerde honden zoveel mogelijk door mensen vanuit het eigen team naar het land van adoptie gebracht. Waar zij ‘hun honden’ overdragen aan het nieuwe baasje. Donaties voor Baasgalgo zijn specifiek bestemd voor de kwetsbare honden (extra medische zorg, operaties en/of revalidatie) en gaan via De Bonte Hond naar Ronda’s Sponsordogproject voor Baasgalgo. 


Huellas Puertollano:

Huellas Puertollano is een dieren-rescue organisatie, gevestigd in Puertollano in de regio Mancha in Spanje. De afgelopen 10 jaar zijn erg veel katten en honden gered en veilig gesteld in de opvang en zijn ook velen met succes herplaatst vanuit lokale, nationale in internationale adopties, waaronder ook Nederland.

Zij vertellen: ‘Wij organiseren lokale fondsenwervende evenementen om te proberen onszelf ook te helpen, maar zijn sterk afhankelijk van internationale steun om alle dieren zo goed mogelijk op te kunnen vangen en te verzorgen. Een prioriteit voor ons is het geven van voorlichting in een poging de situatie voor de katten en honden in Spanje te veranderen. Daarom geven we als vrijwilligers presentaties op scholen en geven we regelmatig interviews op de radio om de grote problematiek voor de dieren onder de aandacht te brengen en te blijven houden. We zijn enorm dankbaar voor internationale steun en samenwerking’.


Tanamera Rescue:

Tanamera Rescue vangt Podenco’s en andere jachthonden in Spanje op. Het is een kleinschalige privéopvang voor jachthonden in de regio Valencia. De honden die bij Tanamera worden opvangen, zijn vaak getraumatiseerd, mager, mishandeld en ziek. Zij worden in de opvang gerehabiliteerd en indien mogelijk, ter adoptie aan geboden.

Er zijn bij Tanamera Rescue geen kennels, de honden verblijven bij pleeggezinnen. Elke hond woont dus in een huis. Sommige honden zijn te ernstig getraumatiseerd of te ziek om nog te kunnen verhuizen. Juist voor deze honden is er altijd plaats in de liefdevolle handen van de opvang. Op de best mogelijke manier probeert Tanamera Rescue jachthonden een nieuwe kans in hun leven te geven.Honden die verblijven in de bovengenoemde opvangen, zijn ter adoptie. Neem vooral eens een kijkje bij de Facebookpagina’s en/of websites:

1, facebook.com baasgalgo

2, facebook.com Huellas-Puertollano

3, facebook.com tanamerarescue/

4. facebook.com/112-Carlota-Galgos-