Ontstaan van vakantiehuis De Bonte Hond

De Bonte Hond is ontstaan uit behoefte aan een vakantiebestemming met een goede, veilige en vooral voldoende hoge omheining. Een vakantiehuis, geschikt voor meerdere honden, hoge springers, honden met een rugzakje en niet gelegen op een vakantiepark of camping. Ook nog het liefst vuurwerkluw.  

Er werd besloten om zelf te gaan bouwen. Belangrijk hierbij was dat er genoeg ruimte gecreëerd kon worden om voor vakantiegangers en hun honden een fijn en leuk vakantiehuis te gaan bouwen. Het streven hierbij was om alle wensen die hondeneigenaren zouden kunnen hebben, te gaan realiseren binnen de mogelijkheden van het terrein. In 2019 werd uiteindelijk gestart met de bouw.

Rechts op de onderstaande foto is nu De Bonte Hond gebouwd.

Eind januari 2021 hebben we de eerste gasten mogen ontvangen in Vakantiehuis De Bonte Hond. 


Een extraatje voor ….

………buitenlandse hondenopvang

Vanaf het begin van alle plannen, bestond een uitdrukkelijke wens om een deel van elke reservering te doen toekomen aan een 3tal buitenlandse hondenbelangen. Dit is  verwerkt in de doelstelling van De Bonte Hond. Met zorg zijn 3 shelters uitgezocht, waar we een klein steentje aan gaan bijdragen.

Daarnaast ondersteunt De Bonte Hond  elke maand 1 hond  van 112 Carlotagalgos met een kwart Lifeline parent.


Ontspannen voor hulp-contacthond in De Bonte Hond

Gaandeweg de bouw ontstond de wens om De Bonte Hond geschikt te maken voor mensen met een hulphond of contacthond. Juist om voor hulphonden en contacthonden een plek te creëren waar ook zij, na gedane arbeid, veilig kunnen ontspannen. Hierdoor werd De Bonte Hond ook rolstoelvriendelijk. 


Gebruik van duurzaam materiaal

Veel van het materiaal waarmee De Bonte Hond is gebouwd, is herwonnen, gerecycled bouwmateriaal. Het is een sfeervol huis geworden. Er is onder andere gebruik gemaakt van herwonnen balken uit een oud bedrijfspand, die deels zichtbaar zijn in het vakantiehuis. Alle balken zijn hierdoor verschillend van kleur door het leven wat ze achter de rug hebben. 

De Bonte Hond maakt gebruik van:

  • zonnepanelen (najaar 2021),
  • infrarood verwarmingspanelen, is dus ‘gasvrij’,
  • opgevangen regenwater in regentonnen en houdt hiermee het waterpeil in de vijver op hoogte,
  • 40 herwonnen balken vanuit oud pand,
  • profielplaten met een coating voor wind- en waterdichte bedekking van het dak en de wanden.

Door bovenstaande heeft De Bonte Hond een hoge Rd / Rc – waarde.

En zo ontstond uiteindelijk vakantiehuis De Bonte Hond te Blijham in de provincie Groningen.