Belangrijke informatie voor de honden:


Dierenarts: Noorder Dierenkliniek Winschoten: tel: 0597-435540

Nassaustraat 30b, 9671 BW Winschoten


Rabiës inenting voor Duitsland: 

Mocht je tijdens je verblijf Duitsland willen bezoeken, let dan op de regels in verband met rabiës inenting voor Duitsland.


Vlooivrij

Honden dienen vlooivrij te zijn.


De Bonte Hond is vuurwerkluw

De Bonte Hond heeft een rustige ligging en dat is vooral erg fijn rond oudjaar. In de weken voor oud en nieuw worden veel honden al erg nerveus en angstig door het vuurwerk. In De Bonte Hond zal je hond daar niet snel last van hebben. De eerste knalletjes zijn er eigenlijk pas op oudejaarsdag zelf. Aan het pad van De Bonte Hond wordt sowieso geen vuurwerk afgeschoten en het vakantiehuis ligt ongeveer 100 meter van de weg.

De Bonte Hond is niet 100% vuurwerkvrij maar zeker vuurwerkarm en is dus een heerlijke plek om hond vriendelijk oud en nieuw te vieren zonder de vuurwerkangst van je hond.  Op de foto hieronder, ligt aan het einde van de bomenrij, De Bonte Hond niet zichtbaar rechts achter de bomen.


De HondenCode: 

Op het terrein en in de directe omgeving van De Bonte Hond, willen we het graag voor iedereen aangenaam en plezierig maken en houden. Daarom willen we je graag op de hoogte stellen van onze zogenaamde ‘HondenCode’.  We gaan ervan uit dat we kunnen rekenen op jullie ondersteuning om het enthousiasme van onze omgeving voor De Bonte Hond vast te houden, door de HondenCode na te leven.

  • Hondenpoep op het terrein van De Bonte Hond gelijk opruimen in de  hondenpoepemmer/verteerkuip (zomer 2021) . In de verteerkuip mag alleen poep, geen poepzakjes of ander afval.
  • Voor de enthousiaste gravers, is er een zandplaats. Graag willen we dat andere kuilen worden dichtgegooid met aarde (aanwezig op het terrein van De Bonte Hond). 
  • Aldoor en onafgebroken blaffen voorkomen c.q. corrigeren en in ieder geval voor 08.00 uur en na 22.00 uur niet meer blaffen op het terrein van De Bonte Hond.
  • Honden mogen alleen zonder toezicht in de woning achterblijven, indien de hond dit aankan.
  • Hondenpoep binnen de bebouwde kom, a.u.b. poepzakjes gebruiken. Deze zijn aanwezig in De Bonte Hond.

Hond(en) oppas

Graag een dag(deel) weg zonder honden en de hond(en) kunnen niet alleen in De Bonte Hond achterblijven, of je twijfelt of dit wel goed zal gaan? Dan kun je een beroep doen op ons. Wij passen dan in De Bonte Hond op je hond(en). Kosten zijn €7,00 per uur.


Paarden over het pad

Over het pad wat langs De Bonte Hond loopt, komen zeer regelmatig paarden voorbij met ook, beginnende ruiters. Graag willen we je vragen om hier attent op te zijn indien je honden erg blaffen tegen paarden. 


Bestelservice brokken of KVV

Zit jullie auto vol met honden en kan het hondenvoer er eigenlijk niet meer bij? Zowel brokken als KVV kunnen bij of na de reservering besteld worden via De Bonte Hond. Er is echt ruimte genoeg voor heel wat kilo’s vers vlees. Zie verder de pagina Beschikbaarheid,  reserveren en services.


Dierenwinkels:


Eigen weg en overpad verlenen

Vakantiehuis De Bonte Hond ligt aan een eigen weg. Er wordt overpad verleent aan de achterliggende buren. Na de bomenrij van het terrein van De Bonte Hond, begint de eigenaars-grond van de 3 achterburen. Hou er daarom rekening mee dat je bij het verlaten van het eigen terrein met de hond(en), linksaf slaat en niet rechtsaf richting de eigenaars-grond van de diverse achterburen.


Honden los:

Vlakbij De Bonte Hond is een klein losloopgebied waar honden het hele jaar mogen loslopen, het Blijhamsterbos . Hier kun je vanuit De Bonte Hond zo naar toe lopen, het is 950 meter. Met de auto rijd je naar een iets verder gelegen parkeerplaats en je loopt gelijk van daaruit lekker het bos in. Het Blijhamsterbos heeft heerlijke overzichtelijke lange paden maar ook leuke kleine tussendoortjes.

Ook in het Pekelderbos kunnen de honden lekker los en zijn er heerlijke overzichtelijke lange paden om lekker te rennen of uitgebreid te snuffelen.  Aan het einde van het Pekelderbos is een meertje waarin de honden lekker kunnen zwemmen of pootje baden. Halverwege het bos is een meertje voor de meer dapperen die graag een duik nemen, het heeft geen strandje. Het is 6 minuten met de auto (5.7 kilometer van de Bonte Hond).

Het andere losloopgebied ligt in Vriescheloo; het Engbert Drenthbos.

Hondenstrand: Op een kwartiertje rijden van de Bonte Hond, in de buurt van Strand Zuid, vlakbij het Triadeem, ligt een heerlijk hondenstrand.

Deze informatie en overige lokale informatie bevindt zich natuurlijk ook in De Bonte Hond.


Hondenspeeltuinen:

Ondanks dat De Bonte Hond al een heerlijk ruim terrein heeft voor de honden om lekker actief bezig te zijn, kunnen we ons voorstellen dat je een hondenspeeltuin wilt bezoeken. Het meest dichtbij zijn die in Beilen en Assen.

Bezoek ook de pagina ‘Veel gestelde vragen’.