Belangrijke informatie voor de honden:


Dierenarts: Noorder Dierenkliniek Winschoten: tel: 0597-435540.  

Nassaustraat 30b, 9671 BW Winschoten.

Tijdens de weekenden, avonduren en bij consulten waarbij wat meer ingewikkelde onderzoeken gedaan moeten worden qua apparatuur, word je doorverwezen naar hun locatie in Veendam, Lloydsweg 41A 9641 KJ Veendam.  Rabiës inenting voor Duitsland: 

Mocht je tijdens je verblijf Duitsland willen bezoeken, let dan op de regels in verband met rabiës inenting voor Duitsland.


Vlooivrij

Honden dienen vlooivrij te zijn.


De Bonte Hond is vuurwerkluw, maar er wordt op oudejaarsdag wel carbid geschoten in de omgeving.

De Bonte Hond heeft een rustige ligging en dat is vooral erg fijn rond oudjaar. In de weken voor oud en nieuw worden veel honden al erg nerveus en angstig door het vuurwerk. In De Bonte Hond zal je hond daar niet snel last van hebben. De eerste knalletjes zijn er eigenlijk pas op oudejaarsdag zelf, het vuurwerk zelf duurt kort en de volgende dag hoor je eigenlijk niets meer. Aan het pad van De Bonte Hond wordt sowieso geen vuurwerk afgeschoten en het vakantiehuis ligt ongeveer 100 meter van de weg.

De Bonte Hond is geen vuurwerkvrij vakantiehuis maar zeker vuurwerkarm en is dus een heerlijke plek om hond vriendelijk oud en nieuw te vieren zonder de vuurwerkangst van je hond.


Carbid

In de Noordelijke provincies wordt wel dikwijls carbid afgeschoten. Dat is ook zo in de omgeving van De Bonte Hond. Dat gebeurt alleen op oudejaarsdag vanaf begin middag, echter dan zijn de doffe knallen wel goed te horen. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt boeken in De Bonte Hond.

Op de foto hieronder, ligt aan het einde van de bomenrij, De Bonte Hond niet zichtbaar rechts achter de bomen.


De HondenCode: 

Op het terrein en in de directe omgeving van De Bonte Hond, willen we het graag voor iedereen aangenaam en plezierig maken en houden. Daarom stellen we je graag op de hoogte van onze zogenaamde ‘HondenCode’.  We gaan ervan uit dat we kunnen rekenen op jullie ondersteuning om het enthousiasme van onze omgeving voor De Bonte Hond vast te houden, door de HondenCode na te leven.

 • Aldoor en onafgebroken blaffen voorkomen c.q. corrigeren en in ieder geval voor 08.00 uur en na 22.00 uur niet meer blaffen op het terrein van De Bonte Hond.
 • Honden mogen alleen zonder toezicht in de woning achterblijven, indien de hond dit aankan. Wel graag even melding op De Bonte Hond app en telefonisch bereikbaar zijn tijdens jullie afwezigheid.
 • Hondenpoep op het terrein van De Bonte Hond gelijk opruimen in de hondenpoepemmer.  
 • Voor de enthousiaste gravers, is er een zandplaats. Graag willen we dat andere kuilen zorgvuldig worden dichtgegooid en stevig aangestampt met aarde (aanwezig op het terrein van De Bonte Hond, plus kruiwagen en schep), voor de veiligheid van mens en dier. 
 • Hondenpoep binnen de bebouwde kom, a.u.b. poepzakjes gebruiken. Deze zijn aanwezig in De Bonte Hond.

Hond(en) oppas

Graag een dag(deel) weg zonder honden en de hond(en) kunnen niet alleen in De Bonte Hond achterblijven, of je twijfelt of dit wel goed zal gaan? Dan kun je een beroep doen op ons. Wij passen dan op het terrein van De Bonte Hond op je hond(en). Kosten zijn €7,50 per uur.


Paarden over het pad

Over het pad wat langs De Bonte Hond loopt, komen zeer regelmatig paarden voorbij met ook, beginnende ruiters. Graag willen we je vragen om hier attent op te zijn indien je honden blaffen tegen paarden. 


Bestelservice brokken of KVV

Zit jullie auto vol met honden en kan het hondenvoer er eigenlijk niet meer bij? Zowel brokken als KVV kunnen bij of na de reservering besteld worden via De Bonte Hond. 


Dierenwinkels:


 • De Graankorrel Een erge fijne winkel om naar toe te gaan, ruim aanbod ook met name voor dieetvoeding, behulpzaam personeel en dichtbij De Bonte Hond. 
  Hendrik Westerstraat 67
  9665 AN Oude Pekela
  0597 – 61 24 19

 • Welkoop Winschoten
  Transportbaan 1
  9672 BJ, Winschoten
  0597 – 41 44 20

Eigen weg en overpad verlenen, vermijden rechtsaf slaan direct buiten het terrein van De Bonte Hond.

Vakantiehuis De Bonte Hond ligt aan een eigen weg, de 5e Morigerlaan. Er wordt overpad verleent aan de achterliggende buren. Na de bomenrij van het terrein van De Bonte Hond, begint de eigenaars-grond van de 3 achterburen. Houd er daarom rekening mee dat je bij het verlaten van het eigen terrein met de hond(en), altijd linksaf slaat en niet rechtsaf richting de eigenaars-grond van de diverse achterburen. Mede omdat de privé paardenstal wat verderop de 5e Morigerlaan in, Dobermanns heeft loslopen die het eigen terrein bewaken.  


Honden los, niet omheind:

Vlakbij De Bonte Hond is een klein losloopgebied waar honden het hele jaar mogen loslopen, het Blijhamsterbos . Hier kun je vanuit De Bonte Hond zo naar toe lopen, het is 950 meter. Met de auto rijd je naar een iets verder gelegen parkeerplaats en je loopt gelijk van daaruit lekker het bos in. Het Blijhamsterbos heeft heerlijke overzichtelijke lange paden maar ook leuke kleine tussendoortjes.

Ook in het Pekelderbos kunnen de honden het hele jaar lekker los en zijn er heerlijke overzichtelijke lange paden om lekker te rennen of uitgebreid te snuffelen.  Aan het einde van het Pekelderbos is een meertje waarin de honden lekker kunnen zwemmen of pootje baden. Halverwege het bos is een meertje voor de meer dapperen die graag een duik nemen, het heeft geen strandje. Het is 6 minuten met de auto (5.7 kilometer van de Bonte Hond).

Het andere losloopgebied ligt op nog geen 10 minuten rijden met de auto in Vriescheloo. Er wordt middels bordjes aangegeven waar de honden los mogen lopen. Geniet lekker in het Engbert Drenthbos.

Hondenstrand: Op een kwartiertje rijden van de Bonte Hond, in de buurt van Strand Zuid, vlakbij het Triadeem, ligt een heerlijk hondenstrand, zie afbeelding hieronder bij de blauwe pijl. Parkeren vlakbij bij de Elfenbank of lopen vanuit Stadpark Winschoten over de Pieter Smitsbrug (groene pijl)


Hondenstrand Blauwe Stad

 


Omheinde hondenspeeltuinen:

Ondanks dat De Bonte Hond al een heerlijk ruim terrein heeft voor de honden om lekker actief bezig te zijn, kunnen we ons voorstellen dat je een omheinde hondenspeeltuin wilt bezoeken. Het meest dichtbij zijn die in Beilen en Assen.

En als de vakantie dan voorbij is en je komt langs Hoogeveen, dan is het zeker de moeite waard om de hondenspeeltuin in Hoogeveen te bezoeken.  Het ligt 75 kilometer van De Bonte Hond vandaan. 


Bezoek ook de pagina ‘Veel gestelde vragen‘.